Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Top 5 locuri unde poti admira animalele in salbaticie

10.05.2013  |  3251 afisari

Pentru cei pasionati de animalele salbatice si ar dori sa le admire in mediul lor de viata, cei de la VirtualTourist.com au realizat un top 10 al celor mai frumoase locuri in care se poate face acest lucru.

Asadar, iata cele mai indicate locuri in care puteti admira animalele in salbaticie:

1. Parcul National Serengeti, din Tanzania.

Partea de nord a Tanzaniei ofera mai multe oportunitati de a vedea un numar mare de animale in salbaticie decat orice alt loc din lume. Atat Parcul National Serengeti, cat si zona protejata a Craterului Ngorongoro sunt renumite pentru a-i putea observa pe cei "5 mari" ("big 5"), cum au fost numiti de un grup de vanatori din Africa: lei, elefanti, bivoli, leoparzi si rinoceri.

2. Parcul National Bandhavgarh, din India

Tigrii sunt animalele pe care multi turisti si-ar dori sa-i admire in salbaticie, insa din pacate, aceasta specie este pe cale de disparitie. Din 1993, acest parcu a fost considerat o rezervatie naturala pentru tigri, asa ca are cea mai mare densitate de tigri din India, ceea ce se poate observa in timpul excursiilor realizate aici.

3. Insula Kangaroo, din sudul Australiei

La numai 15 kilometri de sudul continentului australian, in larg, se intinde un loc minunat pentru a admira tot felul de animale. Desi exista activitate pe Kangaroo Island pe tot parcursul anului, in doua perioade distincte privelistile sunt deosebite. In vara australiana (decembrie-februarie), cangurii si asa numitii wallabies, o specie inrudita cu cangurul, dar de dimensiuni mai mici, pot fi vazuti in zori si amurg. In timpul iernii australiene (iunie-august), puii de cangur si de Wallaby incep sa iasa din marsupiu si sa se hraneasca alaturi de mama lor.

4. Parcul National Katmai, situat in sud-vestul regiunii Alaska, USA.

Una dintre cele mai intinse regiuni din emisfera de Nord unde se pot observa o multime de animale salbatice este pustiul din Alaska. Desi exista o mare varietate de animale in aceasta zona vizitatorii Parcului Național Katmai sunt, de obicei, in cautare de ursi bruni. Potrivit site-ul parcului, populatia  de urs brun fost recent estimata la peste 2.100 de exemplare. Deoarece nu exista nici un drum de acces pana la King Salmon, sediul parcului, vizitatorii trebuie sa zboare cu avionul.

5. Parcul Omega - Montebello, din Quebec, Canada

Parcul este situat in Montebello, la aproximativ 132 km de Montreal si la numai 81 km de Ottawa, ceea ce il face o oprire preferata de foarte multi vizitatori dornici sa vada animale salbatice din Canada. Pentru plimbarea prin parc un drum lung de 10 km accesibil masinilor este deschis tot timpul anului. Stand confortabil si in siguranta in propriile autovehicule, vizitatorii pot vedea bizoni, elani, ursi negri, cerbi si lupi arctici.

Comentarii (1)

adauga comentariu >>
  • spacer
    olyvya 23 oct. 2016 15:40

    e super numaidecit voi incerca sa vizitez eu iubesc tare animalele voi incerca chiar daca e foarte departe