Animale.ro

Fracturile la hamsteri

Publicat: 22 Aug 2012 | Vizualizari: 4084

Astfel, pot aparea fracturile, o problema medicala care trebuie tratata cu seriozitate.

Cauzele fracturilor la hamsteri

Fracturile la hamsteri pot aparea atunci cand micuta rozatoare cade de la o oarecare inaltime sau isi prinde o labuta, cand alearga ori intre zabrelele custii sale, spre exemplu. Totodata, rozatoarea se poate accidenta si atunci cand proprietarul sau nu o manuieste cu grija. Nu in ultimul rand, fracturile la hamsteri pot fi determinate si de anumite tulburari de nutritie, cum sunt deficientele de calciu si de fosfor, care fragilizeaza oasele animalului.Desi frecvente, acest tip de probleme medicale poate da batai de cap, din cauza dimensiunii reduse a animalutului de companie si a faptului ca orice bandaj aplicat va fi indepartat de hamster cu ajutorul incisivilor. Din fericire, insa, in cele mai multe cazuri, fracturile la hamsteri se vindeca relativ usor.

Simptomele unei fracturi la hamsteri

Un hamster cu un membru rupt (labuta inferioara ori posterioara) va avea parte de dureri destul de intense in zona afectata si, drept urmare, ar putea refuza sa se miste. De asemenea, alte simptome care ar putea indica prezenta unei probleme de sanatate la hamsterul de companie sunt:

- umflarea zonei in care se afla osul fracturat;
- trosnituri sau alte sunete similare emise din zona in care se situeaza fractura, cauzate de frecarea capetelor rupte ale osului;
- prezenta unei rani deschise prin care se poate vedea osul rupt.Diagnosticarea fracturilor la hamsteri

Medicul veterinar poate descoperi care este problema cu care se confrunta hamsterul de companie si stabili daca intr-adevar este vorba despre o fractura a unui os. Uneori, consultul medicului veterinar va fi insotit de realizarea uni radiografii la nivelul zonei in care se presupune ca ar fi avut loc fractura.

Tratamentul fracturilor la hamsteri

In cazul in care medicul veterinar constata prezenta unei fracturi, ar putea incerca aplicarea unui bandaj care sa limiteze miscarile membrului afectat si sa grabeasca vindecarea. In situatia in care exista o rana deschisa, medicul veterinar va aplica, local, medicamente antiseptice ori antibiotice.

Totodata, medicul veterinar i-ar putea prescrie hamsterului analgezice care sa ii diminueze suferinta, cat si suplimente de vitamine si minerale, care vor contribui la vindecarea rapida a fracturii osoase.

Odata ajuns acasa, hamsterul trebuie pus intr-o cusca de mici dimensiuni, fara zabrele care l-ar putea rani si unde miscarile sale sa fie limitate. Inlatura orice fel de jucarii si pune-i la dispozitie hrana si apa proaspata, dar si un culcus cat mai moale. In cazul unei fracturi usoare, hamsterul ar trebui sa fie vindecat la capatul a 15 zile.

Foto: shutupandrun.net, tumblr.com, simplyhamsters.co.uk, telegraph.co.uk

 

Sondaj

Ce ai face daca parinti nu te-ar lasa sa ai un animal ?
 
 

Rase Animale

Irish Water Spaniel

Irish Water Spaniel

    Relatiile cu familia si casa O rasa devotata si afectuoasa, Irish water spaniel-ul se adreseaza familiilor cu copii de varste mai mari, unii avand tendinta de a fi mai atasati de unul dintre membrii familiei. Aceasta rasa este rezervata fata de straini, unele exemplare putand deveni caini de