Animale.ro

Sfaturi de curatare a parului animalelor de companie

Publicat: 16 Nov 2021 | Vizualizari: 2785

Animalele de companie ne ofera afectiune si motivația de a face miscare in fiecare zi. Cu toate acestea, pentru ingrijirea acestor animale va trebui sa depunem un efort suplimentar, in special pentru curatarea locuintei. Indiferent daca aveti un caine, o pisica sau un porcusor de guinea, curatarea parului de pe covoare, pardoseala sau tapiterie poate sa fie o corvoada. Firele de par de mici dimensiuni sunt captate cu greu de un aspirator clasic, de aceea veti avea nevoie de un aspirator eficient pentru parul animaleor.

Un aspirator par animale trebuie sa fie atat ergonomic si usor de operat, dar si sa aiba un motor puternic care sa genereze un flux de aer capabil sa aspire firele de par de pe covoare si mochete. In plus, veti avea nevoie si de accesorii speciale precum o perie motorizata, duza si accesorii pentru tapiterie si spatiile inguste, care sa fie suficient de largi pentru a nu se infunda.

Aspiratoarele pentru parul animalelor de companie trebue sa fie eficiente atat pe suprafetele dure, precum gresie si parchet, precum si pe covoare cu fir lung sau scurt sau mochete. Pe langa performantele de aspirare, un astfel de aspirator va trebui sa aiba un recipient de colectare cu volum generos si care sa se goleasca usor, fara a intra in contact cu firele de par si alte impuritati colectate.

Un alt aspect foarte important este sistemul de filtrare, care trebuie sa capteze atat praful dar si alergenii precum firele mici de par particulele microscopice care pot provoca probleme de sanatate persoanelor sensibile. Un aspirator cu eficienta de filtrare de 99.9% este ideal pentru captarea alergenilor de la animalele domestice.

In functie de buget si preferinte veti putea opta pentru un aspirator clasic, cu sau fara sac, sau pentru unul vertical. Aspiratoarele clasice au o putere mai mare de aspirare si filtre mai eficiente insa sunt mai greu de manevrat. In schimb, un aspirator vertical este mai usor de utilizat si are o manevrabilitate mai buna, avand in vedere ca nu exista un cablu de alimentare care sa incurce. Pentru a va usura munca puteti sa achizitionati si un aspirator robot care sa aspire pardoselile si covoarele atunci cand sunteti la serviciu.

 
 

Sondaj

Sa Fim Eco!!!
 
 
 

Rase Animale

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

King Charles Spaniel este membru al grupei cainilor de agrement (toy group). King Charles spaniel-ul, numit de asemenea si English toy spaniel, este adesea confundat cu Cavalier King Charles spaniel. King Charles spaniel-ul este la fel de adorabil si afectuos ca si Cavalier-ul, iar diferenta cea