Animale.ro

American Foxhound

Lungime par : scurt
Talie : medie
Agresivitate : Agresivitate moderata
Familia : Cu copii < 5 ani
Relatia cu alte animale : Nu am si alte animale de copanie
Spatiu : Casa cu curte

Istoricul si originea

Cainele pentru vulpi american este un descendent al cainilor englezesti adusi pe taramul fagaduintei, America, la jumatatea secolului al XVII-lea pentru a vana vulpile. Rasa a fost initial dezvoltata in Virginia, Maryland si Kentucky. Cainii de vanatoare frantuzesti si irlandezi au fost, de asemenea, utilizati pentru a perfectiona rasa, astfel fiind creat cainele pentru vulpi american din zilele noastre.

Exista cateva tipuri diferite de caini pentru vulpi americani care s-au format de-a lungul anilor. Tipul Walker este cel mai frecvent intalnit. Altele sunt reprezentate de tipul July, Trigg, Calhoun, Hudspeth si Goodman.

De-a lungul timpului, cainele pentru vulpi american a fost utilizat pentru a vana animalele salbatice si, initial, se pare ca fusese folosit pentru a lua urma indienilor americani.

In 1886, cainele pentru vulpi american era recunoscut de catre American Kennel Club ca membru al grupei raselor de vanatoare.

Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: FCI, AKC, CKC, NKC, NZKC, CKC, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile

Cainele pentru vulpi american este un caine de talie medie, cu un bot lung si picioare lungi si drepte. Labele sunt mici, ca de pisica, iar urechile sunt situate sub linia fruntii si pendulante. Ochii sunt mari, bine distantati, caprui, staruitori. Desi este asemanator ca infatisare cu cainele pentru vulpi englez, cainele pentru vulpi american este mai zvelt si mai inalt. Coada este purtata usor rasucita la varf.

Blana cainelui pentru vulpi american este scurta si lucioasa, putand fi de orice culoare.

Cainele pentru vulpi american adult poate cantari in jur de 29-34 kg si poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 53-64 cm.

Personalitatea

Cainele pentru vulpi american este un caine inteligent si curajos, cu o personalitate agreabila. Aceasta rasa adora vanatoarea si poate alerga ore in sir. In comparatie cu cainele pentru vulpi englez, rasa americana este un pic mai zvelta si mai agila.

Relatiile cu familia si casa

Cainele pentru vulpi american este o rasa foarte activa, care, de cele mai multe ori, prefera sa-si petreaca timpul intr-o ?gasca? cu alti caini. Familiile care-si doresc sa achizitioneze un caine pentru vulpi american ca animal de companie, trebuie sa se orienteze spre liniile de expozitie decat spre cele de vanatoare.

Cainele pentru vulpi american are nevoie de multa miscare si este un companion supus si loial. Este prietenos cu oamenii si un bun companion pentru copii, dar are tendinta de a prefera compania altor caini.

Ca si in cazul cainelui pentru vulpi englez, cainele pentru vulpi american nu este recomandat persoanelor care traiesc in apartamente de bloc, intrucat acesta necesita prea multa miscare. Acest caine ar prefera sa traiasca in mediul rural, unde poate alerga liber si nestingherit. Cainelui pentru vulpi american ii puteti da drumul din lesa numai intr-o zona sigura, ingradita intrucat are tendinta de a urmari orice miros care-l tenteaza, expunandu-se diferitelor pericole. De asemenea, fiti siguri ca, asemenea altor caini de vanatoare, cainelui pentru vulpi american ii place sa latre si sa urle. Unele persoane sunt de parere ca vocea lor este melodioasa, dar vecinii nu sunt de aceeasi parere.

Dresajul

Cainele pentru vulpi american este un vanator innascut, dar, cu putina rabdare, poate fi dresat si pentru a fi un caine de paza vigilent. Aceasta rasa poate fi dificil de educat   sa-si faca necesitatile fiziologice in afara caminului.

Aspecte particulare

Cainelui pentru vulpi american, nu-i place sa fie lasat singur fara sa aiba ceva de facut sau sa fie inchis pentru perioade lungi de timp. Sunt caini inteligenti care au nevoie de o stimulare mentala pentru a preveni dezvoltarea comportamentelor defectuoase si de un regim de miscare adecvat pentru a-si consuma energia debordanta.

Blana sa scurta si neteda este usor de intretinut. Pieptanarea si perierea cu o perie din par de porc, precum si imbaierea cand situatia o impune sunt singurele lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a avea un caine pentru vulpi american cu o blanita bine intretinuta. Rasa naparleste moderat.

Boli si afectiuni curente

Cainele pentru vulpi american este o rasa robusta si rezistenta cu putine sensibilitati de ordin medical cunoscute. Surditatea si displazia de sold au fost semnalate. Hranirea acestei rase trebuie sa se faca rational intrucat este predispusa obezitatii, mai ales daca nu beneficiaza de un regim de miscare adecvat.

Speranta medie de viata a cainelui pentru vulpi american este de 10-12 ani.

 

Sondaj

Esti de acord cu noua lege care impune eutanasierea cainilor fara stapan?
 
 

Rase Animale

Wirehaired Pointing Griffon

Wirehaired Pointing Griffon

  Istoricul si originea In secolul al XIX-lea, un olandez numit Edward Korthals s-a gandit sa creeze un caine multilateral care trebuia sa-si satisfaca indatoririle alaturi de stapanul sau, indiferent de conditiile de mediu. Dupa ce s-a stabilit in Germania, Korthals a utilizat diferite rase din