Animale.ro

Bichon Maltez

Lungime par : lung
Talie : mica
Agresivitate : Foarte agresiv
Familia : Cu copii > 5 ani
Relatia cu alte animale : Am si alte animale de companie
Spatiu : Apartament

Blana Bichon-ului Maltez necesita o ingrijire zilnica. Rasa de caine maltez prezinta o istorie lunga si deosebita. Fiind membru cu aspectul cel mai frapant al grupei raselor de jucarie, roba lor alba, lunga, atarnanda este posibil sa fi fost motivul pentru care a devenit favoritul Reginei Elizabeth I.

 


Relatiile cu familia si casa


Bichonul Maltez este un caine de companie pretabil familiilor, devotat si iubitor. Poate petrece ore intregi pe genunchii proprietarului, savurand momentele de atentie acordate, din moment ce sunt mititei, nu sunt recomandati pentru familiile cu copii mici, foarte energici sau copii mai mari pusi pe giumbuslucuri. Maltez-ul este un caine excelent pentru persoanele in varsta.


 


Dresajul


Maltez-ul este un animal de companie complet. In afara de insusirea supunerii, el nu necesita un dresaj mai amanuntit.


 


Aspecte particulare


Parul lor lung si care atarna necesita o periere zilnica. Persoanele care nu sunt in stare sa-i perie zilnic, cateodata, aleg sa le scurteze parul.


 


Boli si afectiuni curente


Luxatia patelara este o tulburare care implica migrarea patelei (rotulei) din santul de culisare la la nivelul extremitatii distale a femurului. Hipoglicemia este o tulburare a diminuarii glucozei din sange caracterizata prin atacuri de lesin si pierderea cunostiintei cu intepenirea cainelui (contractura generalizata). Criptorhidismul este o tulburare reprezentata de lipsa coborarii unuia sau ambelor testicule in scrot.    Boala tremuratului la albinosi (White shaker disease) este o stare de tremur sesizata la cainii mici albi. In plus, Maltezii sunt susceptibili la orbire, surditate, stagnarea lacrimilor si la blocarea canalelor lacrimale. Toate acestea impun vizita la medicul veterinar cu regularitate.  Durata medie de viata a Maltezilor este de 14-16 ani.

 

Sondaj

tu iti ingrijesti animalul?
 
 

Rase Animale

Ciobanesc alb elvetian

Ciobanesc alb elvetian

  Aspect exterior si dimensiuni - continuare Urechile sunt erecte , prinse sus pe craniu, purtate drept, paralel si orientate spre inainte , de forma alungita, iar la virf au forma unui triunghi usor rotunjit. Gatul acestui caine este de lungie medie, musculos, cu o prindere armonioasa de trunchi,