Animale.ro

Field spaniel

Lungime par : lung
Talie : medie
Agresivitate : Deloc agresiv
Familia : Cu copii > 5 ani
Relatia cu alte animale : Am si alte animale de companie
Spatiu : Apartament

 


Istoricul si originea


Field spaniel-ul este originar din Anglia, datand din jurul anilor 1800, fiind un prepelicar cu un temperament echilibrat, calm. Rasa a fost creata prin imperecherea English cocker spaniel-ului si, pentru o anumita perioada, ei au fost considerati ca fiind aceeasi rasa, diferind doar prin masa corporala. La un moment dat, crescatorii au decis sa accentueze anumite caracteristici ale acestui caine, astfel ca a fost creat un caine mai scund si mai robust. In acea perioada, rasa isi pierduse din popularitate, iubitorii de animale preferand English cocker spaniel-ul.


La jumatatea anilor 1900, crescatorii au inceput un program de perfectionare a rasei, care a condus la dezvoltarea unui caine mult mai armonios si mai echilibrat, iar, in cele din urma, la aparitia Field spaniel-ului pe care il stim astazi. Din nefericire, este greu de crezut ca Field spaniel-ul va ajunge macar atat de popular cat este cocker spaniel-ul. In 1894, Field spaniel-ul a fost recunoscut de American Kennel Club, ca membru a grupei cainilor sportivi.


 


Aspectul exterior si dimensiunile


Field spaniel-ul este un caine de talie medie, cu o aparitie impresionanta, care exprima sobrietate, dar in acelasi timp si blandete. Este mai robust si mai longilin decat cocker-ul spaniel. Ochii sunt migdalati, iar urechile sunt mari, pendulante. Coada este, in general, amputata, dar poate fi lasata si la lungimea naturala.


Blana Field acestui caine este de lungime medie, formand numerosi zulufi si putand fi usor ondulata. Blana este lucioasa si impermeabila. Culoarea blanii este variata, putand fi neagra, rosu-inchis sau auriu de diferite nuante. Unele exemplare pot fi derese cu pete cafenii.


Field spaniel-ul are o inaltime la nivelul greabanului de circa 46 cm si o greutate corporala de 16-22,5 kg.


 


Personalitatea


Field spaniel-ul este un caine calm si docil, dar uneori poate fi incapatanat si chiar temperamental. Renumit ca fiind spaniel-ul cu cel mai echilibrat temperament, Field spaniel-ul adora pe oricine ajunge sa-l cunoasca, dar poate fi un pic rezervat in preajma strainilor.


 


Relatiile cu familia si casa


Field spaniel-ul este un caine de companie excelent, care va fi incantat sa fie membrul unei familii foarte active. Se intelege bine cu copii, daca sunt obisnuiti cu acestia de la o varsta frageda. Acest caine este foarte protector cu familia sa si va latra intotdeauna, alertandu-si proprietarul de apropierea vreunui strain.


Field spaniel-ul are nevoie de un camin cu curte imprejmuita. Nu sunt foarte fericiti sa traiasca intr-un apartament in cazul in care nu sunt scosi frecvent la plimbari lungi. Este un caine activ care tanjeste dupa compania oamenilor. Rasa poate trai in aceeasi casa cu alte animalute de companie, daca este crescut cu acestea.


 


Dresajul


Field spaniel-ul este usor de educat si dresat, putand excela in obedienta. Acest caine raspunde cel mai bine la dresajul bland, sustinut de laude.


 


Aspecte particulare


Field spaniel-ului nu-i place sa fie lasa singur fara a avea nimic de facut. Sunt caini inteligenti, plini de energie si necesita o stimulare mentala si antrenament pentru a preveni dezvoltarea comportamentelor distructive. Acestui caine nu trebuie sa i se permita sa hoinaresca liber, ci trebuie purtat in lesa avand in vedere ca are tendinta de a haitui micile animalute sau de a urma orice adulmeca interesant.


 


Boli si afectiuni curente


Field spaniel-ul este un caine robust si rezistent cu putine afectiuni semnalate. Cele mai frecvente sunt displazia de sold, infectiile urechilor si hipotiroidismul.


Durata medie de viata a Field spaniel-ului este de 10-12 ani.

 

Sondaj

cu ti se par animalele?
 
 

Rase Animale

Himalayana

Himalayana

  Cunoscuta si sub numele de Persana Colorpoint, rasa Himalayana este una dintre cele mai populare pisici de rasa cu blana lunga si are un temperament cald: se ataseaza rapid, este iubitoare si loiala. Istoricul si originea Rase obtinute din incrucisarea Persanei cu Siameza au aparut si au disparut