Animale.ro

Bengaleza

Bengalezaesteorasahibriddepisica domestica. Aceasta a rezultatdin incrucisarea dintreo pisicadomesticacuopisica salbatica leopard din Asia (ALC),Prionailurusbengalensisbengalensis.


Istoric si origine


Pisicile bengalezede astaziprovindinStateleUnite,desistramosiilorsalbaticiprovin din Asia.Numele raseia fost derivatdinnumelestiintificAsiaCatLeopard (pisica-leopard asiatica),Felisbengalensis.Eanu are nici oafilierecucunoscutul tigru bengalez.In prezent, acestaesteorasa raracarepoate fi gasitainAmerica siEuropa.CrearearaseiBengala inceputin 1963,candJeanSugden,o femeie-genetician,americanca,dinYuma,Arizona,a imperecheatofemelade AsiaCatLeopard cuunmasculdomesticcu parul scurt si negruinsperanta de acombinacaracteristicile fizice ale pisicii-leopard salbatice cu temperamentul prietenosalpisicii domestice.Desiimperecheriledintrepisiciledomesticesi cele salbaticeproduc, de obicei,numaiurmasiinfertili,femelelerezultate din aceasta incrucisare au fostfertile.Ofemelaastfel obtinuta,numitaKinkin,a fost imperecheata cutatal eisia nascut o generatie depisoiatat cu blana simpla, cat sisi cupete.Acest proiectde reproducerearfi reprezentat inceputulraseiBengal,dar a fostabandonatdupa a douaimperechere,canddoamnaSugdena ramas vaduva.Cu toate acestea,mai tarziu,in 1973,un altgenetician - Dr.WillardCenterwalldinCalifornia -a inceputunnouproiectde reproducerecu pisicileopardsi pisici domesticecu parul scurt, cu scopul deadeterminarezistenta pisicii laleucemia felina.Ela datoptfemelegeneticieneiJeanSugden,acumJeanMill,duparecasatorie,iareale-a folositpentru aincepe unnouprogram dereproducere.In 1983,AsociatiaInternationalaa Pisicilor(TICA)a inregistrat oficial prima pisica din rasa Bengal. In schimb, AsociatiaCrescatorilor dePisici(CFA) nu recunoaste nici in prezent aceasta rasa..Multeraseautohtonediferiteau fost folositeinprogramelede reproducerepentruBengal,implicand atatpisicile din rase pure, cat si hibrizi,inclusivsiameza,birmaneza,egipteanaMau,Ocicat,abisiniana,Bombay, AmericanShorthairsiBritish Shorthair.Aspect exterior


Bengalezaesteopisica domestica,ce prezintacaracteristicilefizice ale micutei Felisbengalensissaupisica asiatica leopard. Opisicăcu aspect "salbatic"sitemperamentiubitor ca alpisicii domestice.


PisicileBengalaumarcaje cu aspect "salbatic: petemari, burtica albasiostructura a corpului care aminteste depisicaleopard.


Bengaleza esteelegantasifoartemusculoasa. Ca talie este inregistrata ca medie catre mare.


Aceasta rasa se caracterizeaza printr-un cap de dimensiuni mici in comparatie cu restul corpului, cu contur si frunte rotunjite si urechi scurte. Are ochi mari, ovali, usor migdalati. Gatul este gros, musculos, lung si proportional cu restul trupului. Rasa prezinta structura osoasa robusta, nicidecum delicata, iar una din caracteristicile masculilor este corpul musculos.Are picioare de lungime medie, cele din spate un pic mai lungi decat cele din fata. Coada este groasa, de lungime medie spre mare. 


Bengalezele sunt imbracate in blana de lungime scurta spre medie, mai lunga in cazul puilor, cu o textura neobisnuit de moale la atingere.


Personalitate


PisicileBengalsuntextrem deinteligentesivorgasitot felul de modalitati de a comunicacu stapanul lor.Prin urmare, estefoarteimportant sa incercamsa intelegemceincearcasa spuna si nu sa o pedepsim pentru ceea ce face ca sa comunice. Este interzis si complet ineficient sa lovesti aceasta pisica, deoarece nu intelegepedeapsafizica.Mai degraba,vavedea acest lucru caoactiuneagresivace vadistrugeincredereasi sentimentul de siguranta necesare pentruorelatie buna.


PisicileBengal caresunt disponibile la vanzare pentrupublicul largsuntpisicicompletdomesticite.Decinu va faceti grijidacaaveti de gandsa cumparatioBengaleza:auuntemperamentblandla fel caoricealtapisica domestica.


Bengalezeleauocuriozitateinnascuta.Elesuntexploratoriextrem de pasionati, lucru care sedatoreazainteligenteideosebite a rasei.De aceea elesuntusor de dresatsiexista o multime detrucuri pe care le potinvata.Un altaspect alpersonalitatiilor, rezultat directdininteligentasicuriozitate,esteca suntfoarte increzatoare in propriile forte.Daca dorescceva se asigura ca vor obtine.Decinuva speriati daca descoperitiborcane rasturnatesaudulapuriravasite.Bengalezelesuntpisicifoartedinamice si active. Aceasta esteprobabil laturasalbatica ramasain personalitatealor.Cu toate acesteaelepotfi deosebit deafectuoasesi dragalase.Dar asta destul de rar.Aceastapisicaesteintotdeauna gata deaventurasiva fi mereu in preajmaatunci cand se intamplaceva.


Deseori, pisicile din aceasta rasa auoafinitatepentruapa.Esteotrasaturafoarte frecventa, ca rezultat directaloriginii lorsalbatice.Ele sunt atrase deapa sinu le vafi teama sa intre inapa, cu scopul deaidentificasursaacesteia.De aceeaBengalezelepotsari indusurisau cazi,inchiuveta din bucatariesi, uneori,chiarsa se joace cuapa din vasul de toaleta.


Relatia cu familia


PisicileBengaldezvoltaoafinitatepentrumembrii familieisi cer multa atentie.Aceasta afinitate trebuie sa se intoarca inzecit catre aceasta pisica.


Multor bengaleze leplace sa vorbeasca:miauna, urla si scot tot felul de sunete. Asadar, daca le vorbiti, vor fi fericite sa va raspunda. Le place foarte multsa-si petreacatimpulcu familialor.Inacestsens,suntunicein comparatie cu altepisici, care suntadeseadistantesi independente.De fapt,Bengalezelesunt foarteasemanatoare cucainii din punct de vedere al acesteitrasaturi de caracter.Pe langa faptul ca sunt dedicate membrilor familiei, pisicile acestei rase dezvolta relatii foarte bune cu copiii. Este important insa sa retineti ca sunt pisici extrem de active si nu prea le place sa fie tinute in brate. Ar fi bine sa le explicati copiilor ca nu trebuie sa le limiteze libertatea de miscare in nici un fel.  De altfel, eleisi vor urmamembrii familiei peste tot prin casa sivorfiprezente acolo unde este distractia.De aceea se si inteleg atat de bine cu copiii, deoareceacestia sunt intotdeauna pusi pe nazdravanii, intocmai ca si bengaleza.


PisicileBengalsunt companioniiexcelenti pentrufamiliile active. Asadar, cei care isi dorescanimale de companieactive, darnutimp sa se ocupe de ele,ca in cazul cainilor, opisicaBengalesteunanimal de companieperfect. 

Sondaj

va plac chinchillele?
 
 

Rase Animale

Toy Fox Terrier - Fox terrierul de salon

Toy Fox Terrier - Fox terrierul de salon

\\\\n Istoricul si originea \\\\n Fox terrier-ul de salon a fost creat la inceputul anilor 1900 in Statele Unite. A fost creat printr-un program de reproductie atent gandit imperechindu-se fox terrier-ul cu par neted cu chihuahua , ogarul cenusiu italian si terrier-ii englezi de salon. Initial, se