Animale.ro

Acte necesare pentru cresterea caprioarelor

08 Nov 2011 -

Q: Ce acte sunt necesare sa cresc acasa o caprioara?

A: Conform legii 205/2004 privind protectie animalelor, capitolul II,
Art. 9 - cu referire la conditiile privind detinerea animalelor :
(1) Detinatorii de animale pot detine animale salbatice, potrivit legii, numai daca sunt autorizati de directia veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.
(2) Conditiile privind detinerea animalelor salbatice se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, la propunerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

SI:

Conform Ordin-ului nr. 523/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor
Capitolul IV - Protectia si bunastarea animalelor salbatice,Art. 12:
(1) Detinatorii temporari de animale salbatice din fauna locala sunt obligati sa anunte detinerea acestora directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea asigurarii asistentei medicale acestor animale.
(2) Dupa perioada de recuperare fizica a animalului salbatic, reprezentantul directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti impreuna cu detinatorul temporar vor elibera animalul salbatic in habitatul natural al acestuia.
(3) In cazul in care animalul salbatic nu poate fi reteritorializat, acesta va fi incredintat unor rezervatii specializate, in colaborare cu organizatiile de protectie a animalelor.


Asadar, trebuie sa va adresati DSVSA din judetul dvs.

Sondaj

Perus sau Nimfa??