Animale.ro

Caine bolnav

26 Mai 2013 - elena dinca

Q: Cainele de la tara este bolnav de cca. o saptamana.
La mama in sat nu este cabinet veterinar si nu pot duce cainele in autobuz sa fie consultat.
Cainele nu mananca si nu vrea de azi nici sa bea lapte. Mama i-a dat Dicarbocalm acum 5 zile si nu prea s-a modificat starea, iar vineri a fost la farmacia veterinara din satul vecin si a fost sfatuita sa-i dea Cestal, ca sa vomite. Se banuieste ca ar fi luat ceva otravit, atunci cand a fost liber. Nu vrea nici carne si nici lapte.
Are doar senzatie de voma, dar nu a eliminat nimic. Ce as putea sa-i cumpar si sa-i trimit mamei sa-i dea ca sa-l salvez. Va rog sa ne ajutati sa-l vindecam, ca este animal foarte iubit, desi nu este de rasa.

A: Buna ziua!
Fara un examen clinic al animalului,nu va pot ajuta. Voma este un simptom ce apare in numeroase boli,printre care: intoxicatie, boli virale, parazitare. In cazul intoxicatiei, este necesara perfuzarea animalului,pentru a accelera eliminarea toxicului din corp, pe langa tratamentul specific pe care nu-l puteti efectua dumneavoastra. La fel si in cazul bolilor virale(in cazul in care animalul nu a fost vaccinat). Doar in situatia in care este vorba de o boala parazitara, cum ar fi babesioza(transmisa de capuse), ii puteti administra antibiotic pe cale bucala (clindamicina, in doza indicata de farmacistul caruia va veti adresa).

Sondaj

Va plac hingherii?