Animale.ro

par cazut in spatele urechii la pisica

10 Iun 2013 - Mihail Violeta

Q: Am mai multe pisici la care le-a cazut parul in spatele urechii. Se scarpina foarte des in acea zona. La una dintre ele am observat ca incepe sa-i cada parul si de pe cap. La alta urechile ii sunt iritate si rosii. Totul se intampla dupa perioada de imperechere. Cum ar trebui sa le tratez?
De asemenea am o catelusa de 7 luni careia i-a aparut pe burtica niste pete rosii si cum se scarpina mult in acea zona si pe tot corpul, de altfel, pe burtica e foarte iritata. Am dus-o la medicul veterinar care in urma unei examinari microscopice mi-a spus ca are niste bacterii si o ciuperca. Mi-a dat o crema cu care s-o ung, dar nu i-a trecut nici dupa o saptamana. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.
Va multumesc anticipat pt sfaturile pe care mi le veti da.

A: Buna ziua!
Pisicile pot avea raie auriculara.Pentru un diagnostic de certitudine,uitati-va in urechiusele lor daca au o secretie maronie,ca zatul de cafea. Ca tratament,se aplica local picaturi ce merg pe raie auriculara si lunar,Stronghold. Catelusei i s-a gasit o bacterie/ciuperca,insa acestea apar in mod firesc pe piele.Ceea ce conteaza, este daca numarul lor este mult peste nivelul normal. Poate catelusa a facut o alergie ( alimentara), si datorita iritatiei si scarpinatului,nivelul acestor bacterii a crescut.In aceasta situatie,trebuie inlaturata cauza. Continuati cu aplicarea tratamentului dat de medicul veterinar,dar,in acelasi timp,inlocuiti hrana obisnuita cu una hipoalergenica (Royal Canin Hipoallergenic,Hill's D/D).

Sondaj

Problema cainilor fara stapan din Romania revine