Animale.ro

Probleme dermatologice la pisica

30 Nov 2012 - craita

Q: Pisica mea are de un an de zile niste bube cu coaja si in ultimul timp se inmultesc. Locuies in USA si am fost la doi doctori veterinari si mi-au spus ca e o alergie de la mancare. I-am schimbat mancarea dar nu s-a intaplat nimic. S-au inmultit in special deasurpa cozii, pe spate si Lucy si le-a rupt pana a facut rana. Am fost din nou la veterinar si i-au facut o injectie cu steroizi ca sa nu se mai scarpine, una cu antibiotic si i-au schimbat din nou mancarea cu una pentru alergii. Rana s-a vindecat, pisica s-a linistit si nu s-a mai scarpinat un timp dar acum (a trecut o luna) i-au aparut din nou. Deasupra cozii si pe picior si pe cap si sub cap si peste tot. Am citit cateva conversatii de pe site-ul asta si am vazut ca in Romania se iau probe si se analizeaza bubele. Mi-e teama ca aici nici un medic veterinar nu face asta. Am mai citit ca pelinul ar ajuta dar mi-e teama sa nu se linga. Sau un unguent: mibazon dar mi-e teama sa-l folosesc daca nu face nimeni analizele pentru Lucy. Va rog sa-mi dati un sfat.

A: Buna ziua,

Medicii din SUA urmeaza un protocol standard(care are eficienta maxima 85%) cazul pisicii dumneavoastra se situeaza in celelate 15 procente.Vorbiti cu medicul veterinar curant sa largeasca gama de investigatii.
Eu unu in cazul pisicii dumneavoastra as face urmatoarele investigatiii: - hemoleucograma si frotiu din raclat cutanat iar in functie de rezultatul celor doua daca inca nu am ajuns la un diagnostic examen bacteriologic/micologic.
Sper cu aceeste sfaturi sa ajungeti la un diagnostic.

Sondaj

sunt bolnavioara si am nevoie de bani ptr operatie