Animale.ro

Scaun cu sange la pui de pisica

07 Iun 2013 - angelanicoara@yahoo.com

Q: Am o pisicuță de 5 săptămâni și jumătate. Mi s-a spus că pot să îi dau conserve Gastro-Intestinal de la Royal Canin, fără probleme, încă de la trei săptămâni. I-am dat și aceste conserve, dar și conserve pentru pisici juniori Friskies, Tomi, Nutraline și Kitten, alături de bobițe Kitten de la Royal Canin. A mâncat mult, încă de la trei săptămâni, căci mămica ei nu prea are lapte. Cam la patru săptămâni și jumătate a mâncat din toate tipurile de conserve, mult - de vreo cinci ori într-o zi. Nu știu de ce, a doua zi nu a mai avut poftă de mâncare și nu a mai mâncat decât puțin lapte de la mămica ei și câteva bobițe, timp de două zile. În acest timp a avut scaune diareice, dar rare, cam de trei ori pe zi. Apoi m-am bucurat că și-a revenit, a început să mănânce, este vioaie, jucăușă, dar...surpriză! Are scaune negre! Oare ce se întâmplă?
Mai am o pisicuță cu o lună mai mare, de la altă pisică. Mânâncă din aceeași farfurie și se joacă amândouă. Oare este posibil ca aceasta să nu se fi molipsit de la ea, dacă are o infecție bacteriană sau altceva infecțios? Pot să o tratez doar pe ea, sau să le tratez pe amândouă?

A: Buna ziua!
Scaunul negru,indica prezenta sangelui digerat in fecale. Daca cealalta pisica este sanatoasa,este exclusa varianta unei boli virale. Ar fi trebuit sa prezinte aceleasi semne. Tind sa cred ca problema este strict alimentara. M-a surprins alimentatia ei,deloc sanatoasa. Ea ar trebui sa manance doar Royal canin Babycat si conserve Babycat o data sau de 2 ori pe saptamana.Plicurile nu sunt asa sanatoase pe langa faptul ca va face tartru de la ele. Avand in vedere ca sangele din fecale este negru,hemoragia este localizata in segmentul digestiv superior,deci poate fi vorba de o gastrita hemoragica. Va sfatuiesc sa mergeti cu ea la un control,si sa o alimentati sanatos.

Sondaj

Mancare pisicute