Animale.ro

Terariu agama cu barba

16 Mai 2013 - coralupas

Q: Buna ziua,
as vrea sa achizitionez o agama cu barba insa nu inainte de a-i pregati "casuta". Am citit pe forum si am vazut ca multe persoana isi confectioneaza singuri terariul. la fel as vrea sa procedez si eu deoarece nu dispun de buget suficient pentru achizitionarea unuia.
Intrebarea mea este care e cel mai indicat material pentru confectionarea terariului? Am vazut ca nuii dolosesc doar sticla, altii combinatie de sticla si pal.
Eu am acasa o piesa de mobilier din lemn dens (nu stiu ce tip de lemn este) si s-ar potrivi foarte bine in camera. Ma gandeam sa las partea de jos, cea din spate si laterelalele din lemn, in fata sa pun sticla iar sus plasa pentru a monta becurile la exterior. Pe lateral as putea pune si aerisirile fiind mai usor sa decupez lemnul decat sticla. Ma gandeam ca partile pe partile de lemn sa lipesc polistiren pentru a se pastra mai bine caldura.
Ma ajutati va rog cu un sfat, e ok "proiectul" meu? Exista anumite materiale pe care nu trebuie sa le folosesc?
Multumesc anticipat.

A: Credem ca proiectul dumneavoastra este in regula. Important este sa recreati ambientul necesar acestui animal in interiorul terariului, respectiv temperatura si lampa UV.

Sondaj

Va plac hingherii?